Cross Server Chat

Cross Server Chat 1.81

No permission to download

Jean-Games

Well-known member
@
Pelayori
it is nice of you to bring a new version of the plugin, but I will not use an older version of Ark Api, that is counterproductive. I just hope that there will be a working plugin as soon as possible.
 

Pelayori

Moderator
Staff member
ㅤㅤ
@
Pelayori
it is nice of you to bring a new version of the plugin, but I will not use an older version of Ark Api, that is counterproductive. I just hope that there will be a working plugin as soon as possible.
The new plugin version is compatible with any API version above 3.51.
 

DarkReaper[DR]

Member
does we only need to write the IP server or we also have to add the rcon code ? and also does it work even if the server are on the same cluster but not on the same machine? and does the plugin has to be installed on every map or we can just install on 2 map of the culster (i have 10 and im testing the plugin, it doesn't even look like it's installed)
 

Pelayori

Moderator
Staff member
ㅤㅤ
does we only need to write the IP server or we also have to add the rcon code ? and also does it work even if the server are on the same cluster but not on the same machine? and does the plugin has to be installed on every map or we can just install on 2 map of the culster (i have 10 and im testing the plugin, it doesn't even look like it's installed)

It has to be installed on all maps, and the addresses are IP:RconPort
 

gameboyww

Well-known member
1.81+api3.54

The first chat message of each map will fail to be sent. The following chat messages will be sent normally. However, if no one chats on a server for a long time, the first chat message will fail. The old version also has this problem.

1656291302445.png
 

Sham

Active member
Why dont work ?

Two server work on local machine.

Need ip local or publick ? port Rcon or Query ?

View attachment 759
It looks like you might be using your server's query port number.
You need to have Rcon enabled and use the Rcon port number. I think the Rcon port default is 32330.
You need a separate port for each server.
Example:
127.0.0.1:32330
127.0.0.1:32331
etc
 

Raum

Member
Hoping to figure out what the issue is here - We have 3 clustered servers; Rag, Island and Fjord. Rag and Fjord cross chat works just fine. Fjord and Island works just fine. Rag and Island refuse to talk to one another. We're using the same config for all 3 servers - ArkAPI logs state all 3 servers are added on all of them. Using ArkAPI 3.54 and and chat 1.81.

Any suggestions?
 

Pelayori

Moderator
Staff member
ㅤㅤ
Hoping to figure out what the issue is here - We have 3 clustered servers; Rag, Island and Fjord. Rag and Fjord cross chat works just fine. Fjord and Island works just fine. Rag and Island refuse to talk to one another. We're using the same config for all 3 servers - ArkAPI logs state all 3 servers are added on all of them. Using ArkAPI 3.54 and and chat 1.81.

Any suggestions?
It probably is connection refused.

Try using local ips (127.0.0.1) or public ips with rcon ports forwarded.
 

Raum

Member
It probably is connection refused.

Try using local ips (127.0.0.1) or public ips with rcon ports forwarded.
Thanks for the response!

Can't use local IPs, as they're different machines; Will look into public IP with port forwarding.

If it was a connectioned denied issue, however, wouldn't one server be completely offline to any of the others? TWO of the three work on two of the servers (Rag & Fjord, Island & Fjord) and one of them works as intended (Fjord gets both Rag & Island). Would the connection refused error log somewhere that I can check?
 
Last edited:

xXjojoXx

Member
01/01/23 22:04 [API][warning] (API::pluginManager::LoadAllPlugins) Plugin RconCrossServerChat_1 does not exist

I get the following error message when I start the server, it still starts up
 

Antitheft2

Well-known member
Thanks for the response!

Can't use local IPs, as they're different machines; Will look into public IP with port forwarding.

If it was a connectioned denied issue, however, wouldn't one server be completely offline to any of the others? TWO of the three work on two of the servers (Rag & Fjord, Island & Fjord) and one of them works as intended (Fjord gets both Rag & Island). Would the connection refused error log somewhere that I can check?
I'm getting exactly this issue with exactly the same versions. Nine server cluster all running 1.81 with api 3.54. Some work to each other fine, some see one way but not the other and it seems intermittent too. Very frustrating, been working with G-Portal support for days (hosted on there) as it used to work fine but as yet no joy. If anyone has any ideas, I'd love to hear from you.

I run another cluster using api 3.53 and don't see this problem, is this possibly an api update that's caused this?
 
Last edited:
Tempest Dedicated Servers
Top